خواص درمانی هل:


هل سبز به علت فواید و خاصیت های فراوانی که دارد. از دیرباز بعنوان ادویه درکنارادویه جات دیگر،در پخت نان،شیرینی ها،همراه باچای و قهوه مورد استفاده ‌قرار می گرفته.

* در طب قدیم هل گیاهیست با طب (گرم و خشک)


* بهترین خواص هل،اینست که جلوی تشکیل خلط درگلو را میگیرد.


* به همین علت میتوان ازاین خاصیت هل درمحصول های لبنیاتی و پودینگ ها بهره برد.تا اثر خلوط آوری شیر را ازبین ببرد. که به هضم این آنهانیزکمک ویژه ای می کند.


* دانه های هل بدلیل گرم بودن،باعث تقویت معده و روده ها می شود.


* جویدن دانه های هل،بعداز خوردن غذا به هضم بهترغذا کمک می کند. و بوی بد دهان را مثل: (سیر و پیاز) را ازبین میبرد.


* وباعث تحریک اشتها می شود.


* دم کرده گرم هل باعث تسکین (کولیت،نفخ،حالت تهوع،سوءهاضمه،بی حالی ومانع از ترشح اسید زیاد معده) می شود.


* دانه های هل دارای خاصیت داروی`` اکسپکتورانت`` است. وسینوس هاو برونش های بینی وسینه را از خلط و ترشحات تمیزمی کند.


* وبه علت گرم بودن،باعث دادن انرژی وبازیابی توان از دست رفته بدن می شود. و باعث رفع اضطراب و افسردگی می شود.


* باعث تقویت کلیه ها و درمان شب ادراری بچه ها می شود.



^ فواید دیگر هل:


» تقویت کننده قلب و بدن انسان

» قاعدگی را باز می کند.

» رفع کننده زخم های دهان،با قرقره کردن دم کرده ی آن

» پایین آورنده تب

» درمان بیماری های چشم

»ضد مسمومیت

» درمان سرماخوردگی



نحوه درست کردن دم کرده ی هل:


باریختن ۳۰ گرم هل کوبیده یا له شده در یک لیتر آب جوش آمده همراه با (یک نبات با یک چای قاشق عسل) ،به مدت ۱۰ دقیقه تا دم بکشد. و بعد آن را صاف کنید.  ومیل کنید.

میتوانید هل بعنوان یکی از ترکیبات کنارچای سیاه استفاده کنید.


استفاده از نبات یا عسل باعث جذب حداکثری دم کرده،در بدن می شود.


± استفاده زیاد هل،برای روده ها زیان آور،اگر زیاد از این گیاه استفاده می کنید. می توانید برای رفع زیان آن را با کتیرا بخورید.


نویسنده و گردآورنده: امین پویا